Polityka Prywatności

Home/Polityka Prywatności

ZBIERANE DANE

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom  ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć z informacji zawartych w serwisie.

Podczas Twojej wizyty na naszych stronach, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty takie jak: Twój adres IP, typ przeglądarki, systemu operacyjnego, datę i godzinę wizyty, nazwę wyświetlonego zasobu itp. Nie zabiegamy o identyfikację użytkowników naszego Serwisu. Jeśli zdecydujesz się złożyć zamówienie, zapytamy Cię także o inne dane niezbędne do wykonania żądanej przez Ciebie akcji.

WYKORZYSTANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH

  • Dane osobowe pozostawione przez Ciebie w Serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim. Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione osobom trzecim tylko w sytuacji, gdy wymagają tego przepisy prawa i zgodnie z procedurami wymaganymi przez przepisy prawa.
  • Dane są zbierane wyłącznie do umożliwienia Ci pełnego korzystania z funkcjonalności Serwisu.
  • Twój adres e-mail może być wykorzystywany jedynie na potrzeby realizacji zlecenia
  • W każdej chwili korzystania ze Serwisu masz wgląd i prawo zmiany lub usunięcia wszystkich danych osobowych, które pozostawiłeś podczas wizyty na naszych stronach.
  • Dane zbierane automatycznie podczas Twoich wizyt na stronach Serwisu mogą być użyte w celach statystycznych oraz optymalizacyjnych.

DANE STATYSTYCZNE

  • Serwis może wykorzystywać statystyki Google dla oceny skuteczności własnych działań. Do pomiaru tej skuteczności stosowane są pliki cookies. Nie zawierają one danych osobowych ani kontaktowych.
  • Istnieje możliwość zablokowania zbierania tych informacji poprzez wyłączenie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej użytkownika.

 WYKORZYSTANIE CIASTECZEK („COOKIES”)

Mechanizm higiena-jawor.pl (cookies) nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o użytkownikach serwisu ani śledzenia ich nawigacji. Pliki Cookies stosowane w serwisie nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  • System informatyczny higiena-jawor.pl (serwer), z którego korzysta higiena-jawor.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z higiena-jawor.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na higiena-jawor.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji higiena-jawor.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z higiena-jawor.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania. Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w higiena-jawor.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

Google Analytics (cookies) wykorzystuje pliki tekstowe umieszczane na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez higiena-jawor.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania higiena-jawor.pl. Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w higiena-jawor.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. 

OCHRONA PRYWATNOŚCI I DANYCH OSOBOWYCH

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie prywatności oraz ochronę danych osobowych. Nasze bazy danych posiadają wszelkie niezbędne i wymagane przez prawo fizyczne, logiczne i proceduralne zabezpieczenia przed wglądem osób trzecich lub utratą danych.

Dane osobowe przekazywane Ciebie, przetwarzane przez nas, są chronione i przetwarzane w celu i zakresie określonym w  Ustawie z dnia 29.08.1997 “O ochronie danych osobowych” (Dz.U. Nr 133 poz.883), a od 25 maja 2018 roku również zgodnie z RODO – Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. – w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Jednocześnie zgodnie z Rozporządzeniem RODO informujemy o przysługujących Konsumentowi w tym zakresie prawach:

  1. Do złożenia skargi do organów nadzorczych – w Polsce jest to Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (GIODO), a od 25 maja 2018 r. Urząd Ochrony Danych Osobowych.
  2. Do wyrażenia świadomej zgody na gromadzenie i przetwarzanie Twoich danych osobowych w celach realizacji i obsługi Twojego Zamówienia. Zgoda musi zostać potwierdzona w formie jednoznacznej czynności potwierdzającej, np. przez zakreślenie pustego okienka w formularzu Zamówienia na stronie internetowej.  Zgoda nie może mieć charakteru uniwersalnego, a więc nie można wykorzystać jednej zgody udzielonej przez osobę fizyczną na określonym etapie relacji biznesowych jako zgody na przetwarzanie danych osobowych w inny sposób lub w innym celu. Dla różnych operacji przetwarzania danych wymagane są osobne zgody.
  3. Do wycofania zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych.
  4. Do uzyskania dostępu do Twoich danych osobowych oraz ich sprostowania lub usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”) przez firmę, a także wszelkie strony trzecie, które uzyskały do nich dostęp.
  5. Do uzyskania informacji o zastosowaniu do danych osobowych automatycznych systemów przetwarzania (w tym do profilowania).
  6. Do sprzeciwu wobec określonych rodzajów przetwarzania, np. do celów marketingu bezpośredniego lub do podejmowania decyzji opierających się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu.
  7. Do uzyskania informacji o tym, jak długo dane będą przechowywane.

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zlecenia.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Niezbędny okres, przez który dane osobowe będą przechowywane:

1) dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do:

  1. a) zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń przysługujących Administracji Serwisu
  2. b) wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych);

KONTAKT Z NAMI

Firmą zbierającą i zarządzającą Twoimi danymi pozostawionymi na stronach Serwisu jest Pracownia Badań Środowiska Pracy „Higiena Pracy” Marek Smoczyński. z siedzibą w Jaworze 59-400,  przy ul. Jasna 3B/7, numer NIP: 6951001918 numer REGON: 390325056. Możesz kontaktować się z nami pod adresem biuro@higiena-jawor.pl.